Traditional Easter foods in Jersey are fliottes (for Good Friday) and mèrvelles (for Easter). Hot cross buns are a more recent arrival as a tradition, but that doesn't prevent us from providing a recipe in Jèrriais:
Des ban'ses crouaîsies
Îngrédgeins:
200ml dé lait
d'la cannelle
2 clious d'giroufl'ye
un quart d'eune
tchul'lée à thée d'muscade
eune pînchie d'safran
450g dé flieu à
boulandgi
du l'vain
100g dé beurre
50g dé jaune chucre
(auve un mio d'extra pouor lé sitho)
eune d'mié-tchul'lée à
thée d'sé
eune d'mié tchul'lée à
thée d'gengivre en poudre
3 oeux
150g dé corînthes
50 g dé p'liche
scandinne d'oranges et lînmons
3 tchul'lées à soupe
dé flieu
Dans eune sâssepaine, caûffez la cannelle, lé giroufl'ye, la
muscade et l'safran dans l'lait. Mitonnez, épis laîssiz pouor eune heuthe hors
du feu.
Êputhez l'lait pouor haler l's êpices et r'caûffez l'lait,
pon trop caud. Dans eune bolle, m'ttez la flieu à boulandgi et lé l'vain, et
frottez l'beurre d'dans. Mêlez d'dans l'chucre, lé sé et l'gengivre. Faites un
creux au mitan du mêlange et vèrsez deux d's oeux battus dans la flieu. Dêmêlez
pouor en faithe eune molle pâte. Pêtrissiz pouor dans les dgiêx minnutes.
Graîssiz eune bolle et m'ttez la pâte dédans. Laîssiz jusqu'à ch'qu'la pâte ait
doublié en grandeu.
Vèrsez la pâte lévée sus l'compteux et pêtrissiz pouor acouo
tchiques minnutes. Parfénez les corînthes et la p'liche (ou ofûche tchiques
aut's frits s'lon san goût) sus la pâte épis pêtrissiz acouo eune fais pouor
qu'lé frit sait distribué êgalement partout la pâte.
Spartissiz la pâte en 16 boules et m'ttez sus eune fielle en
méta ou eune lachefraie.
Copez eune crouaix dans l'haut d'châque boule. Laîssiz les
boules à lus l'ver pouor eune heuthe.
Dêmêlez l'restant d'la flieu auve eune pînchie d'sé et assez
dg'ieau pouor faithe eune pâte (coumme d'la pâte à chucre). D'battez l'drein
oeu auve deux d'gouts d'lait, et brîngiz châque boule d'auve lé mêlange d'oeu
et d'lait. Pipez (atout eune pouque à piper) la pâte dé flieu sus la crouaix
copée sus châque boule.
M'ttez au fou (à 200º)
pouor dans les vîngt minnutes. Dêmêlez eune tchu'lée d'chucre dans dé l'ieau
bouoilllante pouor en faithe un sitho. Halez les ban'ses du fou, peingniz les
hauts auve lé sitho.
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