Aniet ch'est la Saint Dâvi, l'jour nâtionna d'Galles
Today is Saint David's Day, the national day of Wales
D'la gâche picotée Gallouaise
(Bara brith)
îngrédgeins:
- 450g dé flieu
- 7g dé sé
- 20g dé frais l'vain
- 75g dé beurre (et un mio d'extra pouor graîssi la lachefraie)
- 50g dé jaune chucre
- 2 tchullées à thée d'êpices
- 350g d'corînthes et raisîns
- 1 oeu
- 225ml dé caud thée (fort comme un j'va)
èrchette:
Dans eune bolle, dêmêlez la flieu, l'sé et lé l'vain, épis
frinner l'beurre dans la flieu. Ajouôtez l'chucre, l'êpice et l'frit, et dêmêlez
tout bein. (Nou peut laîssi l'frit à trempé d'l'avant dans du thée)
Ajouôtez l'oeu épis l'thée et faites-en eune pâte. Pêtrissez
la pâte, et r'mettez-la dans la bolle et laîssiz à r'penti au mains pouor eune
heuthe jusqu'à ch'qu'ou sait l'vée.
Caûffez l'fou à 200°C et graîssiz eune lachefraie à pain. Tapez la pâte et m'ttez-là dans la lachefraie. Laîssiz acouo trente minnutes. Fouôngniz pouor vîngt minnutes d'vant d'couvri la gâche (atout d'la fielle dé méta) et laîssiz dans l'fou pouor acouo vîngt minnutes.
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